X
تبلیغات
دفتر اشپزي من - غذاهای بادمجانی

دفتر اشپزي من

چيزايي كه لازم دارم از وبلاگاي مختلف جمع كردم اينجا ...اگه به دردتون خورد ميتوني

مواد لازم : برای ۴-۵ نفر

بادمجان :یک کیلو 

گوشت چرخکرده :200 گرم

پیاز :یک عدد متوسط

سیر :یک حبه

ادویه کاری :یک  قاشق چایخوری  

رب گوجه فرنگی :دو قاشق غذا خوری

قارچ :150 گرم

آبلیمو :یک قاشق غذا خوری

کره و نمک وفلفل :به میزان لازم

پنیر پیتزا:150 گرم

مواد لازم برای سس سفید :

شیر :دو لیوان

آرد :دو قاشق غذاخوری سر پر

کره :بیست گرم

نمک وفلفل :کمی

طرز تهیه :

ابتدا بادمجان را به صورت راه راه پوست می کنیم و به صورت حلقه ای برش می زنیم .حدود یک ساعت در آب نمک قرار می دهیم و سپس بادمجان را آبکش می کنیم و می گذاریم خشک بشه و سپس با حرارت ملایم در روغن کم سرخ می کنیم .

بادمجانها را کنار می گذاریم .گوشت چرخکرده را با سه چهار قاشق آبجوش روی حرارت ملایم می گذاریم تا خیلی آروم تفت بخوره .در نیمه کار پیاز خرد کرده وسیر رنده شده و نمک وفلفل وادویه  را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم روی حرارت ملایم تا کاملا تفت بخوره و به روغن بیفته .اینطور گوشت چرخکرده حالت پفکی پیدا می کنه .

قارچ را خیلی نازک برش می زنیم و روی حرارت بالا در کمی کره تفت می دهیم  تا آبش تموم بشه و یک قاشق ابلیمو هم به آن اضافه می کنیم تا تغییر رنگ نده .و آنرا به گوشت چرخکرده اضافه می کنیم و بعد در اخر رب گوجه را می افزاییم و می گذاریم مختصری تفت بخوره .

حالا سس سفید را درست می کنیم . ابتدا آرد را در شیر سرد حل می کنیم و بعد آنرا روی حرارت ملایم می گذاریم  و مرتب به هم می زنیم تا کمی غلیظ بشه و در آخر کره ونمک وفلفل  را به آن اضافه می کنیم .

حالا به ترتیب زیر مواد را در یک ظرف پیرکس به ترتیب زیر می چینیم .(لطفا  این غذا را در ظرفی درست بفرمایید که می خواهیم سرو کنیم ).ابتدا کف ظرف را کمی  چرب می کنیم و حلقه های بادمجان را کف ظرف می چینیم .و یک سوم پنیر رار روی آن می ریزیم .

حالا روی مواد قبلی  یک دوم مخلوط گوشت وقارچ را روی آن صاف می کنیم و با پشت قاشق روی آن کمی فشار می دهیم تا مواد منسجم بشه .و نصف سس سفید را روی ان می ریزیم .

سپس نصف سس سفید را روی ان می ریزیم .

 بقیه مواد را به ترتیب زیر در ظرف قرار می دهیم .

حلقه های بادمجان –پنیر (یک سوم ) – مابقی گوشت چرخکرده –مابقی سس سفید –پنیر (یک سوم باقیمانده .

حالا ظرف را در فری که یک ربع قبل گرم شده در طبقه وسط فر به مدت یک ساعت و در درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا کاملا بپزه .و روی ان طلایی بشه .

این غذا با سس گوجه فرنگی تند خیلی خوشمزه هست .برای اینکه راحتتر بتونید غذا را برش بزنید بهتره کمی از داغی بیفته .وبرای راحتی مهمانها خودتون لطفا  قبلا اینکار را انجام دهید .نوش جان .

 

مطبخ رويا

+ نوشته شده در  89/09/09ساعت 4:33 قبل از ظهر  توسط ماريا  | 

مواد لازم :   

پنیر گرویر  150 گرم
زرده تخم مرغ  6 عدد
سفیده تخم مرغ  8 عدد
سس مایونز  2 فنجان
بادمجان  5 عدد
روغن  5 قاشق سوپخوری
فلفل  قدری
نمک  قدری

طرز تهیه :

 

فر را قبلا با حرارت 400 درجه گرم میکنیم بادنجان سرخ و خرد شده به مقدار 2.5 فنجان و قارچ و هویج را ریز خرد میکنیم بعد زرده تخم مرغ را با کمی نمک خوب میزنیم و ته ظرف نسوز متناسب با مایه را چرب میکنیم و کمی پنیر رنده شده داخل ظرف می پاشیم سپس زرده تخم مرغ را با سس سفید مخلوط و بادنجان سرخ و خرد شده و آماده شده را باین مایه اضافه میکنیم و سفیده تخم مرغ را جداگانه آنقدر میزنیم که از تخم مرغ زنی نریزد و مایه را با سفیده مخلوط میکنیم و در ظرف اماده شده میریزیم ، باید سر ظرف یک تا دو سه سانتیمتر خالی بماند آنگاه بقیه پنیر رنده شده را روی سوفله می پاشیم .
در ظرف یا سینی فر کمی آب میریزیم و ظرف سوفله را در آن قرار میدهیم و کف فر میگذاریم و حرارت را روی 350 درجه تنظیم میکنیم . سوفله یک ساعت باید در فر بماند در این مدت بهیچوجه در فر را باز نمیکنیم . سوفله باید بالا بیاید و پف کند و روی آن کاملا طلائی شود و بلافاصله بعد از پختن نیز باید خورده شود.
ممکن است ظرف سوفله را مستقیما کف فر قرار داد ولی سوفله اگر در ظرف آب قرار بگیرد لطیف تر میشود. سوفله را میتوان با یکی از سبزیهای فوق تهیه کرد.


منبع : روی عکس ذکر شده

+ نوشته شده در  89/05/29ساعت 2:52 قبل از ظهر  توسط ماريا  | 

مواد اولیه :



  • بادنجان قلمی - پنج عدد
  • عدس - دو پیمانه
  • پیازدرشت - یک عدد
  • سیر درشت - ده حبه
  • گوشت - 250 گرم
  • گردو آسیاب شده - 200 گرم
  • نعنا خشک - یک قاشق غذاخوری
  • کشک - 500 گرم
  • نمک و فلفل - به میزان لازم
  • روغن مایع برای سرخ کردن - به میزان لازم

طرز تهیه:                                                               

ابتدا بادنجان‌ها را سرخ کرده و کنار بگذارید، با کاغذ روغنی روغن اضافه آن را بگیرید. پیاز و سیر را رنده کرده و با روغن سرخ کنید. گوشت را بگذارید بپزد و بعد از گرفتن کف آن عدس، بادنجان سرخ‌شده، پیاز، سیر و گردو را اضافه کرده و حرارت را کم می‌کنیم ، هر چند دقیقه یک‌بار آن را هم می‌زنیم تا گوشت و عدس کاملا بپزد، وقتی کاملا مواد پخت با گوشت‌کوب آن را کاملا کوبیده و مخلوط کنید و دوباره روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید. بعد از نیم ساعت غذا آماده است (مواظب ته گرفتن حلیم باشید) خوراک را در ظرف ریخته و با نعناداغ و کشک تزئین کرده و میل کنید


+ نوشته شده در  89/04/17ساعت 4:0 بعد از ظهر  توسط ماريا  | 

 

مواد لازم:

بادمجان=به مقدار لازم

تخم مرغ =3 عدد

پودر سیر آماده=نصف قاشق چایخوری

نمک،پودر فلفل سیاه،زردچوبه=به مقدار لازم

زعفران آبکرده=به مقدار لازم

پیاز داغ =2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا داغ شود،روغن را داخل تابه ریخته و وقتی داغ شد،بادمجانها را داخل تابه قرار دهید،برای اینکه بادمجانها روغن کمتری مصرف کند در تابه را بگذارید و با حرارت ملایم بگذارید تا سرخ شوند،بعد از اینکه سرخ شدند،با گوشت کوب بکوبیدشان و با تخم مرغ،نمک،فلفل،زردچوبه،زعفران آبکرده و پیاز داغ مخلوط کنید.

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا داغ شود،روغن را داخل تابه ریخته و وقتی داغ شد،مواد را داخل آن بریزید و در تامام سطح تابه یک سطح پخش کنید،در تابه را بگذارید و با حرارت ملایم بگذارید تا یک طرف کوکو سرخ شود،بعد از اینکه یک طرف سرخ شد کوکو را برش بزنید و برای اینکه راحت تر بتوانید کوکو را به طرف دیگر برگردانید،حرارت را خاموش کرده و بعد از اینکه کوکو کمی سرد شد،به راحتی میتوانید به طرف دیگر برگردانیدش و دوباره حرارت را روشن کرده و بگذارید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

نوش جانتان شود.

بادمجان:
بادمجان میوه گیاهی کوتاه و یک ساله است که در پخت غذاهای مختلف به کار می‌رود. پوستی رنگی دارد که هنگام پوست کندن دست را سیاه می‌کند.
بعضی‌ها بادمجان را با پوست می‌پزند و خیلی‌ها هم پوست آن را می‌کنند. مهمترین نکته در خرید بادمجان، انتخاب بادمجان‌های با تخم کم و مزه شیرین است.
برای خرید بادمجان به سراغ بادمجان‌های گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید با پوستی کشیده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگی چون خوشمزه‌تر هستند.
البته بادمجان‌های دلمه‌ای هم در بازار ایران یافت می‌شوند که اغلب برای درست کردن دلمه به کار می‌روند.
بادمجان‌های باریک بیشتر در خورشت‌ها یا به صورت سرخ‌کرده در خوراک به کار می‌روند.
مردمان شمال ایران هم غذاهای خاصی را با بادمجان طبخ می‌کنند که در آنها بیشتر بادمجان کبابی به کار می‌رود.
بادمجان‌های تازه را اگر در کیسه پلاستیکی بگذارید تا چند روز در یخچال تازه می‌مانند و خواصش حفظ می‌شود. [خواص بادمجان]
پیش از سرخ کردن بادمجان برای گرفتن تلخی آن این ترفند را به کار ببرید: بادمجان‌ها را پس از پوست کندن از وسط به دو نیم کنید. اگر تخم زیاد دارد، آنها را در بیاورید. روی آن نمک بپاشید و روی یک سینی دستمال کاغذی بگذارید و بادمجان‌ها را روی آن بچینید و سینی را در آفتاب قرار دهید.
پس از یکی دو ساعت آنها را بشورید و خشک کنید. حال بادمجان‌ها را سرخ کنید و مطمئن باشید دیگر تلخ نیستند.


 

+ نوشته شده در  89/03/28ساعت 2:49 قبل از ظهر  توسط ماريا  | 

مواد لازم:

بادمجان .......................... ٣ عدد

پنیر خامه ای .................... ٣ ق غ

پنیر گرویر ......................... ١ ق غ

پنیر چدار ......................... ١٠٠ گرم

سینه مرغ ....................... ١ عدد

ریحان تازه خرد شده .......... ٢ ق غ

تخم مرغ ......................... ٢ عدد

پودر سوخاری ................... به مقدار لازم

نمک و فلفل ................... به میزان لازم

 طرز تهیه:

بادمجان ها رو به ورقه های نازک با ضخامت تقریباً نیم سانت ببرید. کمی روغن به دو طرف ورقه های بادمجان برس کنید. حالا یا تو فر بذارید بپزه یا تو ماهیتابه تفلون دربسته که وقتی یه طرفش پخت برش گردونیم تا اون طرفش هم بپزه. به هر حال هر دوی این روش کمک می کنه تا بادمجونا بدون روغن زیادی سرخ بشن و غذا خیلی چرب نشه.

سینه مرغ رو بذارید بپزه و بعد به قطعات کوچیک ببرید. ریحان رو به همراه نمک و فلفل و پنیر (اگه از این پنیرا ندارید می تونید پنیر پیتزا و کمی پنیر سفید استفاده کنید) به سینه مرغ اضافه کنید. من یه مقدار فلفل سبز هم خرد کردم و ریختم توش! (من یه نصف هویج پخته هم داشتم که ریختم توش ولی تو دستور اصلی نبود!)

من یه مقدار هم پنیر پیتزا ریختم ولی راستش این کار باعث میشه هم چرب بشه هم موقع سرخ کردن سریع آب بشه و اگه یه کم دیر کنیم می ریزه تو روغن و می سوزه!

داشتم فکر می کردم دفعه دیگه اگه بخوام درست کنم، ممکنه اصلاً تو این مایه پنیر نریزم و به جاش ماست کیسه ای استفاده کنم! فکر کنم خوب بشه... باید امتحان کنم! 

از مایه مرغ و پنیر یه مقدار روی ورقه بادمجون بذارید و شروع کنید به رول کردن.

تخم مرغ رو با چنگال بزنید. اگه دوس داشتین می تونید کمی اورگانو توی تخم مرغ بریزید. رولت ها رو یکی یکی اول تو تخم مرغ و بعد تو پودر سوخاری بغلتونید. همین کار رو دوباره انجام بدین. به این ترتیب ٢ لایه پودر سوخاری اطراف هر رولت ایجاد میشه.

تو تابه ای روغن شناور رو بذارید گرم بشه و رولت ها رو توش سرخ کنید.

پس از این که رولت ها سرخ شدن اون ها رو روی دستمال آشپزخونه یا کاغذهای مخصوص جذب روغن بذارید تا روغن اضافیشون تا حد امکان جذب بشه.

 

هر کاری کنید این غذا بالاخره یه مقدار چرب میشه. برای همین حتماً با نون بخورید که دلتون رو نزه. بهتره موقع خوردن کمی هم آبلیمو بریزید روش تا خوشمزه تر بشه.  

با این مقدار مواد حدود ١٢ عدد رولت به دست میاد.

+ نوشته شده در  88/09/12ساعت 6:27 قبل از ظهر  توسط ماريا  | 

موادلازم برای ۲ تا ۴ نفر

بادمجان (پوست گرفته و سرخ شده) _________________________________ 3 عدد

گوشت (من گوشت خورشتی داشتم) ______________________________ 200 گرم

عدس _____________________________________________________نصف پیمانه

برنج _________________________________________________ سه چهارم پیمانه

پیاز ____________________________________________________ 2 عدد متوسط

نعناع _______________________________________________ 2 قاشق سوپخوری

مغز گردو ( خردشده یا چرخ شده) _________________________ 2 قاشق سوپخوری

کشک ______________________________________________________1.5 لیوان

سیر ________________________________________________________ 4 حبه

!:من منطورم از پیمانه پیمانه پلوپزه!

 !!:  نعناع خشک موردنظر من بوده

!!!: کشک سفت نجوشیده منظورم بوده

!!!!: بادمجانی که من اینجا در دسترسم هست بادمجون های بزرگ و گوشتی است ولی بادمجان معمولی توی ایران کشیده و قلمی بود در اون صورت 6 تا بادمجان بریزید

طرز تهیه:

گوشت رو با یک پیاز می ذاریم کاملاً بپزد (با 2 لیوان آب) وقتی کاملاً پخته شد پیاز ها رو در می آوریم و دور می ریزیم. عدس رو توی گوشت می ریزیم و آبش رواندازه میکنیم و میگذاریم بپزد. وقتی عدس نرم شد برنج و  بادمجان رو باهم می ریزیم و مرتب به هم می زنیم تا مواد کاملاً له شوند وقتی همه موادکاملاً پخته شد  از روی حرارت بر میداریم با گوشت کوب می کوبیم (میشه همین طورکه روی حرارت ملایم هست با گوشت کوب برقی مرتب به هم بزنیم) بعد دوباره مواد رو روی حرارت می ذاریم ونیمی از نعناع داغ و گردوی خرد شده رو توی آن می ریزیم و به هم می زنیم. کشک رو با نصف لیوان تا یک لیوان رقیق می کنیم و میذاریم 20 دقیقه بجوشد بعد حلیم بادمجان رو از روی حرارت برمی داریم و کشک رو کم کم داخلش می ریزیم و به هم می زنیم. یک مقدار از کشک رو نگه می داریم. پیازدیگر رو خلالی خرد می کنیم و پیاز داغ درست می کنیم تا کاملاً طلایی و خشک شود. بعد سیر رو هم ریز خرد میکنیم و در روغن سرخ می کنیم روی حلیم بادمجان رو با کشک سیرداغ نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.( می تونیم مقداری پیاز داغ و سیر داغ همراه نعناع داغ داخل حلیم بادمجان بریزیم.

 

+ نوشته شده در  88/08/10ساعت 7:1 قبل از ظهر  توسط ماريا  |